Tisztelt Látogatók!

Magyarország Mexikóvárosi Nagykövetsége vezetőjeként egy közös utazásra invitálom Önöket: honlapunkon első kézből tájékozódhatnak Magyarország és Mexikó kapcsolatainak legfrissebb történéseiről, a legfontosabb konzuli tudnivalókról, a Magyarországról szóló hírekről, illetve arról a munkáról, amit munkatársaimmal a két ország együttműködésének  fejlesztése  érdekében végzünk.

Meggyőződésem, hogy az országok közötti viszony igazi fokmérője nem a politikai  párbeszéd milyenségében, a hivatalos látogatások gyakoriságában, hanem sokkal inkább a közvetlen emberi kapcsolatok, interakciók, vagyis a gazdasági, kulturális, oktatási, tudományos, sport- és turisztikai kapcsolatok intenzitásában keresendő.

Magyarország és Mexikó e tekintetben nagyon büszke lehet magára. Mexikó hazánk második legfontosabb gazdasági partnere az amerikai földrészen, vállalataink aktivitása évről évre nő. A nagy földrajzi távolság ellenére fontos kulturális szálak kötnek össze bennünket, gondoljunk csak a Bellas Artes palota magyar vonatkozású részeire, a Mexikóban alkotó magyar művészekre, Frida Kahlo magyar származására, vagy akár a magyar szempontból is sikeres 1968-as mexikói olimpiára, a mexikói futballban tevékenykedő magyar edzőkre. A gazdag kulturális értékek és a páratlan természeti csodák többezer magyar turistát vonzanak Mexikóba, míg Magyarország egyre népszerűbb desztináció a külföldön tanulni kívánó mexikói diákok körében.

Kérem Önöket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és tegyük közösen még gazdagabbá, még színesebbé a magyar-mexikói kapcsolatokat. Ötleteiket, javaslataikat a mission.mex@mfa.gov.hu címre várjuk, de számítunk hozzászólásaikra, bejegyzéseikre a Nagykövetségünk Facebook oldalán is (HunEmbassy.Mexico).

Addig is kellemes böngészést, hasznos időtöltést kívánok!

Németh Zoltán

nagykövet