Hírek

Megnyílt a jelentkezés - Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programja

A Magyar Diplomáciai Akadémia pályázatot hirdet – a diplomáciai pálya iránt érdeklődők számára – Diplomataképző Programjára, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szakmai együttműködésének keretében valósít meg.
Tovább

Megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata

2024. február 19-én megnyílt a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram 2024. évi nyári egyetemekre szóló pályázata. A jelentkezéssel kapcsolatos minden tudnivaló, a pályázat feltételeit részletező pontos információk és a választható nyári egyetemek a program hivatalos honlapján – a https://diasporascholarship.hu/hu/nyari-egyetemek/ oldalon – érhetők el. A pályázatok benyújtásának végső határideje: 2024. március 28.
Tovább

Stipendium Hungaricum Ösztöndíj – 2024/2025

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum magyar állami ösztöndíjra, amellyel a sikeres pályázók a 2024/2025-es tanévtől kezdődően tanulhatnak alap-, mester- vagy doktori képzésben magyarországi egyetemeken, ha felvételt nyernek az adott magyar felsőoktatási intézmény képzésére. A nagykövetségünk illetékességi területébe tartozó országok közül jelenleg Mexikó, Belize és Costa Rica állampolgárai vehetnek részt a programban, a pályázat benyújtására 2024. január 15-ig van lehetőség.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram – 2024/2025

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. Pályázati határidő: 2024. január 31.
Tovább