Hírek

Stipendium Hungaricum Ösztöndíj – 2024/2025

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum magyar állami ösztöndíjra, amellyel a sikeres pályázók a 2024/2025-es tanévtől kezdődően tanulhatnak alap-, mester- vagy doktori képzésben magyarországi egyetemeken, ha felvételt nyernek az adott magyar felsőoktatási intézmény képzésére. A nagykövetségünk illetékességi területébe tartozó országok közül jelenleg Mexikó, Belize és Costa Rica állampolgárai vehetnek részt a programban, a pályázat benyújtására 2024. január 15-ig van lehetőség.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram – 2024/2025

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra benyújthatják jelentkezésüket mindazok a diaszpórában élő, magyar gyökerekkel rendelkező fiatalok, akik a 2024/2025-es tanévtől Magyarországon szeretnék végezni felsőfokú tanulmányaikat. Pályázati határidő: 2024. január 31.
Tovább

Elindult a Hazaváró Portál

A Magyar Diaszpóra Tanácson történt bejelentéssel összhangban tájékoztatjuk a magyar közösségek tagjait, hogy elindult a Hazaváró Portál.
Tovább

Nagyköveti látogatás Tamaulipas szövetségi államban

2023. október 25-27. között Németh Zoltán nagykövet és Olti Máté külgazdasági attasé hivatalos látogatást tett Mexikó Tamaulipas szövetségi államában.
Tovább

„Agrárinnovációs roadshow Latin-Amerikában” rendezvény mexikói állomása

A NEXT-KPI külképviseleti külgazdasági tevékenységeket támogató pályázati program támogatásával 2023. szeptember 19-én és 20-án lezajlott az „Agrárinnovációs roadshow Latin-Amerikában” rendezvénysorozat első, mexikóvárosi része.
Tovább