2020.08.30.

Magyarországra történő új beutazási korlátozások 2020. szeptember 1-jétől:

https://mexikovaros.mfa.gov.hu/hun/news/magyarorszagra-toerteno-uj-beutazasi-korlatozasok-2020-szeptember-1-jetol

2020.08.29.

Magyarország Mexikóvárosi Nagykövetsége a Magyarországra történő utazással kapcsolatban tájékoztat minden érdeklődőt, hogy az új rendelet megjelenése rövidesen várható, de az előzetes tervek szerint szeptember 1-től csak magyar állampolgárok, a velük együtt utazó közvetlen hozzátartozóik, illetve a jogszerűen Magyarországon élő külföldi állampolgárok léphetnek be Magyarországra. Ezen kívül a rendelet a külföldi állampolgárok szűk körének belépését teszi még lehetővé. A rendelet megjelenését követően azonnal közöljük a részleteket.

https://www.facebook.com/HunEmbassy.Mexico/posts/2383769581929630?__cft__[0]=AZUYn8ug9TXTk6AY9TUbGfeEFICQwEEbVEyF8UkSfOH3VHTRG8PUYagxjgzGB6JULL9AYg-fn3sdLSrUqFSBMNAELxElXLwbzn7lY2UHziJpvIZtkqga0rc-Sj4VHT2MGyEO8Hd_MEI9Qtp1kUactrXr1v6C_aUYxCzbQ9zc9ucL-w&__tn__=%2CO%2CP-R

2020.08.24.

Felhívjuk minden nem európai uniós állampolgár figyelmét, akik spanyolországi átszállással - vízum nélkül - kívánnak Magyarországra utazni, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot a consulate.mex@mfa.gov e-mail címen.

2020.07.30.

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium utazásra nem javasolt országnak minősítette (I. biztonsági besorolási kategória) Mexikót, ennélfogva kérjük, hogy csak halaszthatatlan esetben utazzanak Mexikóba. Az átsorolás részleteiről és következményeiről alább olvashat:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-orszagos-tisztifoorvos-jarvanyugyi-kockazati-besorolasa-alapjan-az-egyes-orszagok-biztonsagi-besorolasa-az-alabbiak-szerint-modosult 
Amennyiben valamilyen rendkívüli oknál fogva mégis Mexikóba utazna, nyomatékosan kérjük, hogy gondoskodjék a látogatás indokát (aláírt meghívólevél vállalattól, családtagtól, stb.), valamint szállásának meglétét és tartózkodásának anyagi fedezetét igazoló dokumentumokról (szállodafoglalás, aláírt meghívólevél/befogadónyilatkozat pontos címmel; bankszámlakivonat, stb.), azokat kinyomtatott formában (NE OKOSTELEFONON!) hozza magával, mert a határellenőrzésénél azt kérhetik. Az utóbbi időben több esetben fordított vissza magyar állampolgárt a mexikói migrációs hatóság, mert nem látta megfelelően igazolva mexikói tartózkodásának célját. 

2020.07.15.

Figyelem! A járványügyi helyzet miatt - összhangban a 2020.07.15-től érvényes új magyarországi beutazási korlátozásokkal és az azokhoz kapcsolódó országbesorolással (https://mexikovaros.mfa.gov.hu/hun/news/magyarorszagra-toerteno-uj-beutazasi-korlatozasok-2020-julius-15-tol ) - módosultak az egyes országok utazási kockázati besorolása, utazásra nem javasolt országnak minősítve (I. biztonsági besorolási kategória) Mexikót és a nagykövetségünk konzuli kerületébe tartozó további hat országot (Belize, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua és Salvador). Bővebb infó:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/az-orszagos-tisztifoorvos-jarvanyugyi-kockazati-besorolasa-alapjan-az-egyes-orszagok-biztonsagi-besorolasa-az-alabbiak-szerint-modosult

2020.07.13.

Magyarországra történő új beutazási korlátozások 2020. július 15-től

https://mexikovaros.mfa.gov.hu/hun/news/magyarorszagra-toerteno-uj-beutazasi-korlatozasok-2020-julius-15-tol

2020.06.19.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2020. június 18-ától magyar állampolgárok, az Európai Gazdasági Térség tagállamai, valamint Svájc és Szerbia állampolgárai, valamint az előbbiek nem magyar állampolgár családtagjai korlátozások nélkül beléphetnek Magyarország területére. Az előbbi kategóriákba nem tartozó külföldiek továbbra is csak egyedi méltányossági engedély birtokában léphetnek be Magyarországra.  A kérelem kizárólag online, magyar nyelven nyújtható be. További információ: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz

További részletes információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-covid-19-jarvany-miatti-magyarorszagra-torteno-belepesi-korlatozasokrol  és http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/tajekoztatas-information .

A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb magyarországi fejleményekről az alábbi honlapon tájékozódhatnak: https://koronavirus.gov.hu/

 

Mexikóba történő utazás

Felhívjuk a figyelmet, hogy Mexikóban a Covid-19 járvány 2020. április 21-én hivatalosan is a harmadik fázisba, a tömeges fertőzések szakaszába lépett. A szövetségi kormányzat által elrendelt úgynevezett társadalmi távolságtartási időszak május 30-án véget ért, helyette egy négy színű (piros, narancssárga, sárga, zöld) szemafor alapján jelzik, hogy az ország 32 tagállamában milyen gazdasági és társadalmi tevékenységek és milyen mértékig indíthatók újra. A szemafort hetente, helyi idő szerint péntek este frissítik. Javasoljuk, hogy a Mexikóba tervezett utazás előtt tájékozódjon az aktuális helyzetről a www.coronavirus.gob.mx oldalon. Szintén javasoljuk, hogy a járványhelyzet megszűnéséig a Mexikóba tervezett, nem feltétlenül szükséges (pl. turisztikai) utazásokat halasszák el, ha pedig mégis utaznak, az utazást különös körültekintéssel, minden eshetőségre (pl. esetleges megbetegedés, repülőjáratok törlése, stb.) felkészülve szervezzék meg!

 

2020.06.15.

Értesítjük ügyfeleinket, hogy június 15-től a konzulátuson újra lehetőség van vízum és tartózkodási engedély iránti kérelmet benyújtani, valamint korlátozásokkal egyéb konzuli ügyeket intézni. A részletekről, valamint időpontfoglalással kapcsolatban a consulate.mex@mfa.gov.hu címen kaphat felvilágosítást.

2020.06.14.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Covid-19 járvány miatt Magyarországra főszabály szerint magyar állampolgárok, Magyarországon lakóhellyel rendelkező EGT-állampolgárok és akkreditált diplomaták léphetnek be. A rendelet hatálya alóli kivételekről a Rendőrség folyamatosan frissülő honlapján tájékozódhat: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/tajekoztatas-information. Magyar állampolgárok nem EGT állampolgár családtagjai, illetve egyéb külföldiek, egyedi méltányossági kérelem alapján léphetnek be Magyarországra. Az engedély kizárólag elektronikusan és magyar nyelven kérelmezhető: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashozvagy - amennyiben az nem működne - az ugyfelszolgalat@orfk.police.hu e-mail címen.
A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb magyarországi fejleményekről az alábbi honlapon tájékozódhatnak:
 
Mexikóba történő utazás
 
Felhívjuk figyelmüket arra, hogy Mexikóban a Covid-19 járvány 2020. április 21-én hivatalosan is a harmadik fázisba, a tömeges fertőzések szakaszába lépett. A járvány elleni védekezés érdekében a már hatályban lévő intézkedések szigorítására kerülhet sor tagállami és helyi önkormányzati szinten is, ami az országon belüli közlekedést tovább nehezítheti. Javasoljuk, hogy a járványhelyzet végéig, de legalább június közepéig minden Mexikóba tervezett, nem feltétlenül szükséges utazást halasszanak el!

2020.05.14.

Magyarországra történő utazás


Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Covid-19 járvány miatt Magyarországra kizárólag magyar állampolgárok, Magyarországon lakóhellyel rendelkező EGT-állampolgárok és akkreditált diplomaták léphetnek be. Magyar állampolgárok nem EGT állampolgár családtagjai egyedi méltányossági kérelem alapján léphetnek be Magyarországra. A kérelem előterjeszthető a határon, illetve online is benyújtható az utazás előtt kizárólag magyar nyelven az alábbi linken megtalálható űrlapon:


http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz


vagy - amennyiben az nem működne - az ugyfelszolgalat@orfk.police.hu e-mail címen.


További részletes információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-covid-19-jarvany-miatti-magyarorszagra-torteno-belepesi-korlatozasokrol
A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb magyarországi fejleményekről az alábbi honlapon tájékozódhatnak:
https://koronavirus.gov.hu/


Mexikóba történő utazás

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy Mexikóban a Covid-19 járvány 2020. április 21-én hivatalosan is a harmadik fázisba, a tömeges fertőzések szakaszába lépett. A járvány elleni védekezés érdekében a már hatályban lévő intézkedések szigorítására kerülhet sor tagállami és helyi önkormányzati szinten is, ami az országon belüli közlekedést tovább nehezítheti. Javasoljuk, hogy a járványhelyzet végéig, de legalább június közepéig minden Mexikóba tervezett, nem feltétlenül szükséges utazást halasszanak el!

 

2020.05.10.

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a konzulátus ügyfélfogadása a mexikói társadalmi távolságtartás (jornada de sana distancia) hatálya alatt szünetel, ügyfeleket csak sürgős esetben fogadunk. Kétség esetén lépjen kapcsolatba a konzulátussal a consulate.mex@mfa.gov.hu címen.

2020.04.22.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Covid-19 járvány miatt Magyarországra kizárólag magyar állampolgárok, Magyarországon lakóhellyel rendelkező EGT-állampolgárok és akkreditált diplomaták léphetnek be. Magyar állampolgárok nem EGT állampolgár családtagjai egyedi méltányossági kérelem alapján léphetnek be Magyarországra. A kérelem a határon, illetve online is benyújtható az utazás előtt az ugyfelszolgalat@orfk.police.hu e-mail címen  További információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/tajekoztato-a-covid-19-jarvany-miatti-magyarorszagra-torteno-belepesi-korlatozasokrol
A koronavírussal kapcsolatos legfrissebb magyarországi fejleményekről az alábbi honlapon tájékozódhatnak:
https://koronavirus.gov.hu/

2020.04.22.

Minden Mexikóba utazni kívánó magyar állampolgár figyelmébe!

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy Mexikóban a Covid-19 járvány 2020. április 21-én hivatalosan is a harmadik fázisba, a tömeges fertőzések szakaszába lépett. A járvány elleni védekezés érdekében a már hatályban lévő intézkedések szigorítására kerülhet sor tagállami és helyi önkormányzati szinten is, ami az országon belüli közlekedést tovább nehezítheti. Javasoljuk, hogy a járványhelyzet végéig, de legalább júniusig minden Mexikóba tervezett, nem feltétlenül szükséges utazást halasszanak el! 
Minden Mexikóban tartózkodó magyar állampolgár figyelmébe!
 
Tisztelettel kérjük a Mexikóban és a térségben turistaként vagy üzleti úton tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy, tekintettel a folyamatosan, gyakran óráról-órára szűkülő utazási lehetőségekre, haladéktalanul kezdjék megszervezni a Magyarországra történő hazautazásukat!
A koronavírus járvány által okozott közlekedési korlátozások miatt külföldön rekedt magyar állampolgároknak nyújtandó tájékoztatás érdekében a consulate.mex@mfa.gov.hu e-mail címen fogadjuk üzeneteiket.