Hírek

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjra

Már lehet jelentkezni a Stipendium Hungaricum magyar állami ösztöndíjra, amellyel a sikeres pályázók a 2021/2022-es tanévtől kezdődően tanulhatnak alap-, mester- vagy doktori képzésben magyarországi egyetemeken, ha felvételt nyernek az adott magyar intézmény képzésére.
Tovább

V4 nagyköveti látogatás Puebla-ba

A Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mexikóvárosi nagykövetei 2020. november 5-én Puebla szövetségi államba látogattak.
Tovább

Magyar segítséggel állítják helyre a mexikói Jézus Születése Templomot

2020. október 29-én Mexikóvárosban Németh Zoltán nagykövet és a mexikói Antropológiai és Történeti Nemzeti Intézet (INAH) képviselői aláírták a Tepoztlán városában (Morelos állam) található, Jézus Születése Kolostor és Templom helyreállítására irányuló magyar pénzügyi támogatásról szóló dokumentumot.
Tovább

Kepenyes Pál szobrászművész Mexikóvárosban vette át Kossuth-díját

Kepenyes Pál Acapulcoban élő szobrász- és ötvösművész 2020. október 23-án a mexikóvárosi magyar nagykövetségen vehette át a kivételesen értékes művészi pályafutása elismeréseként idén számára odaítélt Kossuth-díjat.
Tovább

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram (továbbiakban: Ösztöndíjprogram) célja a magyar gyökerekkel rendelkező külföldi hallgatók magyar felsőoktatási intézményekben folytatandó tanulmányainak kiemelt támogatása.
Tovább