Hírek

Elhunyt Kepenyes Pál ötvös- és szobrászművész

A mexikóvárosi magyar nagykövetség a gyászoló család nevében is fájdalommal tudatja, hogy a mexikói magyar közösségünk leghíresebb tagja, a szeretett és tisztelt Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész, Kepenyes Pál 2021. február 28-án acapulcói otthonában elhunyt.
Tovább

Covid-19 - magyar gazdaságvédelmi és gazdaság-újraindítási intézkedések

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén (2021. február 4. Budapest)
Tovább

Magyar támogatás a mexikóvárosi Jézus Szíve Templom felújításához

2020. november 24-én Németh Zoltán nagykövet és a mexikói Szépművészeti és Irodalmi Nemzeti Intézet /INBAL/ képviselői aláírták a mexikóvárosi Juárez negyedben található Jézus Szíve Templom felújítására irányuló magyar pénzügyi támogatásról szóló dokumentumot.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjra

Már lehet jelentkezni a Stipendium Hungaricum magyar állami ösztöndíjra, amellyel a sikeres pályázók a 2021/2022-es tanévtől kezdődően tanulhatnak alap-, mester- vagy doktori képzésben magyarországi egyetemeken, ha felvételt nyernek az adott magyar intézmény képzésére.
Tovább

V4 nagyköveti látogatás Puebla-ba

A Visegrádi Négyek (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mexikóvárosi nagykövetei 2020. november 5-én Puebla szövetségi államba látogattak.
Tovább