Hírek

Magyar-Mexikói Gazdasági Vegyesbizottság: tovább erősödő kétoldalú együttműködés hazánk elsőszámú latin-amerikai partnerével

Október 10-11-én Mexikóvárosban tartották a Magyar-Mexikói Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) IV. ülését. A Külgazdasági és Külügyminisztérium delegációját Dr. Ponevács-Pana Petra beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár, a GVB magyar társelnöke vezette.
Tovább

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség

Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 9-én Mexikóvárosba látogatott

Egy napos programjában politikai, üzleti, kulturális és egyházi témájú találkozók szerepeltek.
Tovább

Medveczky Iván nagykövet Managuában átadta nagyköveti megbízólevelét Daniel Ortega elnöknek

Medveczky Iván nagykövet 2019. április 3-án Managuában átadta nagyköveti megbízólevelét Daniel Ortega elnöknek, valamint megbízólevelének másolatát Dennis Moncada külügyminiszternek.
Tovább

Magyar stand a Westhill Institute nemzetközi napján

2019. április 6-án, a Westhill Institute nemzetközi napján magyar standdal voltunk jelen. María Isabel Szotyori tanárnő szervezésében a gyerekek Csárdást táncoltak, a országinformációs paneleket állítottak ki, a standra látogatók pedig megkóstolhatták a pörköltet és az almás rétest.
Tovább