Hírek

Magyar építész szakértők látogatása Mexikóban

Vásáros Zsolt építész, a BME tanszékvezetője és dékánhelyettese, valamint Kovács Olivér statikus mérnök 2019. november 25-29. között Mexikóvárosba látogattak, ahol előadást tartottak a mexikói hatóságok és az EU helyi képviselete által szervezett II. nemzetközi konferencián.
Tovább

Az 1956-os forradalom emlékére rendezett fogadást Magyarország Mexikóvárosi Nagykövetsége

Az 1956-os forradalom emlékére rendezett fogadást Magyarország Mexikóvárosi Nagykövetsége a helyi magyar közösség, diplomaták, a kulturális és üzleti élet képviselői, valamint a kormányzat tagjainak részvételével.
Tovább

Magyar-Mexikói Gazdasági Vegyesbizottság: tovább erősödő kétoldalú együttműködés hazánk elsőszámú latin-amerikai partnerével

Október 10-11-én Mexikóvárosban tartották a Magyar-Mexikói Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) IV. ülését. A Külgazdasági és Külügyminisztérium delegációját Dr. Ponevács-Pana Petra beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkár, a GVB magyar társelnöke vezette.
Tovább

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség

Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter április 9-én Mexikóvárosba látogatott

Egy napos programjában politikai, üzleti, kulturális és egyházi témájú találkozók szerepeltek.
Tovább