A Konzulátus konzuli kerületébe Mexikó, Belize, Costa Rica, Guatemala, Honduras, Nicaragua és Salvador teljes területe tartozik. Tiszteletbeli konzuljaink elérhetőségét a Tiszteletbeli konzulok Mexikóban és a térségben menüpont alatt érheti el.

 

Ügyfélfogadás Magyarország Mexikóvárosi Nagykövetségének Konzuli Részlegén:

Kérjük, hogy konzuli jellegű megkereséseit lehetőség szerint a consulate.mex@mfa.gov.hu címre küldött elektronikus levélben tegye meg. A Konzulátus munkatársai mindent megtesznek azért, hogy mielőbb válaszoljanak kérdésére, érdeklődésére. Kérjük továbbá, hogy a Konzulátust – amennyiben nem halaszthatatlan (pl. testi épséget veszélyeztető) ügyről van szó – csak előre egyeztetett időpontban keresse fel személyesen. (Időpontegyeztetés szintén a consulate.mex@mfa.gov.hu címen.) Bár a személyes konzuli ügyintézésre kedden és csütörtökön 09:00 – 15:00 óra között van mód, a Konzulátus egyéni körülményre tekintettel más időpontot is tud biztosítani. 

Amennyiben konzuli ügye költséggel jár, kérjük, tartsa szem előtt, hogy fizetésre elsősorban bankkártyával (kivéve American Express), illetve - ennek hiányában -  banki átutalással/befizetéssel van lehetőség, készpénzes fizetésre nincs mód. (További információk a díjakról és a fizetésről itt.)

Számos konzuli ügytípusnál a Konzulátus csupán közreműködő hatóság, az érdemi döntést magyarországi központi hatóságok (Belügyminisztérium, Budapest Főváros Kormányhivatala, Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, stb.) hozzák meg. A Konzulátus - amint értesítést kap az adott ügyben hozott döntésről - haladéktalanul értesíti (általában elektronikus levél útján) az ügyfelet. Az okmány/engedély kiállítására irányuló ügyek (pl. új útlevél, vízum, anyakönyv) esetében az adott dokumentum személyes, Konzulátuson történő átvétele mellett lehetőség van arra, hogy az ügyfél csomagküldő vállalat szolgáltatását vegye igénybe és ún. guía prepagada-t kérjen a Konzulátus címére. Ennek költségét az ügyfélnek szükséges állnia. Ebben az esetben a csomagküldő vállalat felveszi a Konzulátuson az adott dokumentumot és kézbesíti az ügyfél által megadott címre. (A Konzulátus nem küld dokumentumokat a Mexikói Állami Postával.)

 

A Nagykövetség Konzuli részlege mind a magyar, mind a mexikói ünnepnapokon zárva tart.

Magyar ünnepnapok (munkaszüneti napok):

Január 1. Újév (1)
Március 15.  Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc ünnepe (1)
  Nagypéntek
  Húsvéthétfő  (húsvétvasárnapot követő hétfő)
Május 1.  A munka ünnepe (1)
  Pünkösdhétfő (pünkösdvasárnapot követő hétfő)
Augusztus 20. Államalapító Szent István király ünnepe (1)
Október 23. Az 56-os forradalom ünnepe (1)
November 1.  Mindenszentek ünnepe (1)
December 24. Szenteste (2)
December 25. Karácsony
December 26. Karácsony (3)

(1. Amennyiben keddre esik, úgy az előtte levő hétfő is, amennyiben csütörtökre, úgy a péntek is munkaszüneti nap.)
(2. Amennyiben keddre esik, úgy az előtte levő hétfő is munkaszüneti nap.)
(3. Amennyiben csütörtökre esik, úgy a péntek is munkaszüneti nap.)

Mexikói ünnepnapok (munkaszüneti napok):

Február első hétfője  Mexikó alkotmányának ünnepe
Március harmadik hétfője  Benito Juárez születésének emléknapja 
Szeptember 16. Mexikó függetlenségének ünnepe
November harmadik hétfője  A mexikói szabadságharc kezdete