Hírek

A magyar-mexikói kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztéséről tárgyalt Mexikóvárosban Kövér László

Mexikó Magyarország első számú stratégiai partnere a Latin-amerikai térségben
Tovább

Medveczky Iván nagykövet részt vett az ENSZ és a mexikói külügyi tárca által szervezett holokauszt megemlékezésen

Medveczky Iván nagykövet részt vett az ENSZ és a mexikói külügyi tárca által szervezett holokauszt megemlékezésen, ahol beszédet mondott mexikó külügyminisztere, Dr. Luís Videgaray. A megemlékezésen bemutatták a „Megtévesztő állam: a náci propaganda ereje” című utazó fotókiállítást, melyet az ENSZ összesen 34 országban kíván bemutatni.
Tovább

Pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások külpiaci megjelenésének támogatására - VEKOP-1.3.1-16

A nemzetközi versenyképesség javítását, a külföldi üzleti partnerek és külkereskedelmi kapcsolatok számának növelését célzó pályázat keretein belül 1,5 millió Ft – 10 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a magyar vállalkozások, a rendelkezésre álló forrás erejéig.
Tovább

Dinamikusan bővül a magyar export

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az előző év első tíz hónapjában tovább bővült a Mexikóba irányuló magyar áruexport. Január és október között a magyar áruk exportja 7%-kal nőtt az előző év hasonló időszakához képest, értéke meghaladta a 482 millió USA dollárt.
Tovább

Nemzeti gyász

Január 20-án éjjel az olaszországi Treviso közelében tragikus baleset ért egy főleg középiskolás diákokat szállító magyar autóbuszt. A balesetben legalább 16 személy életét vesztette, többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Az ártatlan diákok és kísérőik értelmetlen halálának emlékére a magyar kormány Nemzeti Gyásznapot rendelt el január 23-ra.
Tovább