Hírek

Eurojazz 2017

Oláh Krisztián junior Prima Primissima díjas zongorista vezette kvartett Mexikóvárosban nagysikerű koncertet adott az Eurojazz nemzetközi fesztiválon, a főváros leghíresebb jazz-klubjában, a Zinco-ban illetve mesterkurzust adott a mexikói állami jazz-iskolában a helyi növendékeknek – a Nagykövetség szervezésében.
Tovább

Kerekasztal beszélgetés a Mexikó előtt álló régi és új kihívásokról

A 2017. március 7-én szervezett beszélgetés résztvevői Varga-Koritár Pál nagykövet, Latin-Amerika szakértő és Medveczky Iván Magyarország mexikóvárosi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete voltak.
Tovább

Soha ennyi terméket nem exportált Magyarország Mexikóba

A Magyarország és Mexikó közötti kereskedelem teljes nagysága 2016-ban meghaladta a 246,5 milliárd forintot, ami 10,8%-os növekedés 2015-höz képest. Export 9,1%-ot bővült, 2016-ban 178,9 milliárd forint értékben exportált Magyarország termékeket Mexikóba, ami rekord mennyiség.
Tovább

Bus Szilveszter helyettes államtitkár március 6-án a panamai Külügyminisztériumban megbeszélést folytatott Luis Miguel Hincapié külügyminiszter-helyettessel

A találkozó során vázolta partnerének a magyar kormány déli nyitás politikáját, különös tekintettel a latin-amerikai térséget érintő célkitűzésekre és törekvésekre.
Tovább

Fehérvári Tamás nagysikerű előadása az UNAM-on

Február 23-án Dr. Fehérvári Tamás egykori UNAM-professzor, FAO szakértő és magyarországi főállatorvos tartott nagysikerű előadást a Mexikói Autonóm Egyetem Állatorvosi és Állategyészségügyi Karán a baromfitenyésztés kihívásairól.
Tovább