Hírek

Magyar stand a Westhill Institute nemzetközi napján

2019. április 6-án, a Westhill Institute nemzetközi napján magyar standdal voltunk jelen. María Isabel Szotyori tanárnő szervezésében a gyerekek Csárdást táncoltak, a országinformációs paneleket állítottak ki, a standra látogatók pedig megkóstolhatták a pörköltet és az almás rétest.
Tovább

Burger Barna fotóművész „Magyarország gyalogszerrel” című kiállításának megnyitója

A 10. Cancúni Magyar Kulturális Fesztivál keretein belül nyitottuk meg Burger Barna fotóművész „Magyarország gyalogszerrel” című kiállítását a Karibi Egyetem könyvtárában. A kiállítás megnyitását követően az egyetem gasztronómia tanszékének diákjai jóvoltából a magyar konyha ízeivel ismerkedhettek meg a jelen lévő vendégek.
Tovább

Március 15-én immáron 10. alkalommal nyitottuk meg a Cancúni Magyar Kulturális Fesztivált

A megnyitó ünnepség keretén belül tartottuk nemzeti ünnepi megemlékezésünket, melyen Medveczky Iván nagykövet mondott ünnepi köszöntőt, majd Gaál Erzsébet csodálatos hárfajátékát hallgathatta meg a szép számú közönség.
Tovább

Medveczky Iván nagykövet Belmopanban átadta nagyköveti megbízólevelét Sir Colville Young-nak, Belize kormányzójának

Medveczky Iván nagykövet 2019. március 18-án Belmopanban átadta nagyköveti megbízólevelét Sir Colville Young-nak, Belize kormányzójának, valamint a megbízólevél másolatát Wilfred Elrington külügyminiszternek. A délután folyamán Belize Cityben udvariassági látogatáson fogadta a nagykövetet Dean Barrow miniszterelnök.
Tovább