Hírek

Nagyköveti megbízólevél átadása Costa Ricában

Medveczky Iván mexikóvárosi nagykövet február 16-án San Joséban átadta megbízólevele másolatát Manuel González Sanz Costa Rica-i Külügy- és Vallásügyi miniszternek. Az azt követő tárgyalásuk napirendjén a két ország közti oktatási egyezmény, a kollokációs együttműködés, gazdaságfejlesztési természetű ügyek és nemzetközi aktuálpolitikai kérdések szerepeltek.
Tovább

Bemutatkozás a Fiatal Vállalkozók Tanácsában 2017. február 17.

Markocsány Gábor külgazdasági attasé a Mexikói Munkáltatók Szövetségének Fiatal Vállalkozói Tanácsának regionális vezetői részére tartott előadást, mely során bemutatta Magyarország gazdaságát, a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatokat valamint a magyarországi befektetési környezetet.
Tovább

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója

Kövér László, az Országgyűlés elnöke február 3-án felavatta Kepenyes Pál szobrászművész, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára állított emlékművét.
Tovább

A magyar-mexikói kétoldalú kapcsolatok továbbfejlesztéséről tárgyalt Mexikóvárosban Kövér László

Mexikó Magyarország első számú stratégiai partnere a Latin-amerikai térségben
Tovább

Medveczky Iván nagykövet részt vett az ENSZ és a mexikói külügyi tárca által szervezett holokauszt megemlékezésen

Medveczky Iván nagykövet részt vett az ENSZ és a mexikói külügyi tárca által szervezett holokauszt megemlékezésen, ahol beszédet mondott mexikó külügyminisztere, Dr. Luís Videgaray. A megemlékezésen bemutatták a „Megtévesztő állam: a náci propaganda ereje” című utazó fotókiállítást, melyet az ENSZ összesen 34 országban kíván bemutatni.
Tovább